Кулинарно-чревоугодническа тема
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 64
- Регистриран на: 5.01.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
streetz написа:Лесна е мусаката, затова една с една не си приличат където съм ял. Лук, домати, сол, чубрица, черен пипер, морков... не е само картофи и кайма то.
Абсолютно съм съгласен.
Много прости на вид неща с 3-4 продукта стават напълно различни при различни готвачи.
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1599
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Не знам , аз тази дето я правя си я харесвам
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
alekangg написа:streetz написа:Лесна е мусаката, затова една с една не си приличат където съм ял. Лук, домати, сол, чубрица, черен пипер, морков... не е само картофи и кайма то.
Абсолютно съм съгласен.
Много прости на вид неща с 3-4 продукта стават напълно различни при различни готвачи.
Особено когато е сготвено на печка с "жив огън"...
- Nickelback
- старши ентусиаст
- Мнения: 1857
- Регистриран на: 20.10.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BigBlockV8 и чат-пат SmallBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: ;)
Big: Hemi 370 cu. in.
Small: S62B50 с жокери
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Nickelback написа:...
3. Чудя се къде в София мога да хапна хубави гироси? Пробват едни на пресечката на Левски и Гурко, ама нямат много общо с гръцките?
Малко да ъпна темата
Най-накрая май намерих сравнително вкусни гироси в София. Не знам откога ги има, но доста наподобяват тези дето съм ял по-масово из Гърция.
https://goo.gl/maps/QRJTYrDePeabfSsCA
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Ти още ли обикаляш по кръчмите, не те ли хранят у дома?
Excellent! Steven is my name!
- kiko
- старши ентусиаст
- Мнения: 2499
- Регистриран на: 23.06.2005
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: сребърна звезда
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Nickelback написа:Nickelback написа:...
3. Чудя се къде в София мога да хапна хубави гироси? Пробват едни на пресечката на Левски и Гурко, ама нямат много общо с гръцките?
Малко да ъпна темата
Най-накрая май намерих сравнително вкусни гироси в София. Не знам откога ги има, но доста наподобяват тези дето съм ял по-масово из Гърция.
https://goo.gl/maps/QRJTYrDePeabfSsCA
Вчера и аз ги пробвах съвсем случайно и на мен ми харесаха,но в Гърция някак си повече се нахранвам с един гирос отколкото с тея на Графа
- Nickelback
- старши ентусиаст
- Мнения: 1857
- Регистриран на: 20.10.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BigBlockV8 и чат-пат SmallBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: ;)
Big: Hemi 370 cu. in.
Small: S62B50 с жокери
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Borymeckata написа:Ти още ли обикаляш по кръчмите, не те ли хранят у дома?
Ааа хранят ме, ама заедно обикаляхме, и на нас ни се яде джънк, и ние сме хора
Последно ме храниха с вкусна лазаня, ама нямам снимки
kiko написа:Вчера и аз ги пробвах съвсем случайно и на мен ми харесаха,но в Гърция някак си повече се нахранвам с един гирос отколкото с тея на Графа
Е да, има какво да се желае, но като цяло си струват
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- kiko
- старши ентусиаст
- Мнения: 2499
- Регистриран на: 23.06.2005
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: сребърна звезда
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Nickelback написа:Е да, има какво да се желае, но като цяло си струват
Другото което ми направи добро впечатление е,че пред мен имаше един гърк които също си взе гирос и размени няколко думи на гръцки с една жена от персонала.Явно бизнеса е гръцки което до някаква степен гарантира за добър вкус
- top
- младши ентусиаст
- Мнения: 284
- Регистриран на: 17.09.2012
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BMW Х1 2.3d, MB SL350 2010
- Мечтае да кара: iX50
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Тия гироси съм ги виждал на две места в Пловдив, но като цяло не мога да направя разлика с дюнери? За мен върха на тия храни са мимас, на ъгъла графа и любен каравелов, някъде от 1993-94г. ги знам като бях ученик и си взимах телешки дюнер или суджу от тях с картофи с китчуп и майонеза, до ден днешен са топ и вкуса е същия, поне веднъж в годината си взимам.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- streetz
- младши ентусиаст
- Мнения: 472
- Регистриран на: 15.03.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E36 318is, E46 320i
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M42B18
M54B22
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Като се спомена Мимас и се сетих за едни дето са до тях - Mr. Palla Burger. Има ги и в Студентски. Еми няма такива бургери, телешката плескавици е уникална, пилешките пържоли и те са добри.. мариноват ги някак, турска им работа. Питките сами си ги правят. Само един кусур имат - понамалиха грамажа на месото и последните години се налага да добавям втора плескавица в бургера, за да е както си трябва. В сравнение с тези разните там гурме Бум бургери и стрийт шефове са направо смешни.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
- Мнения: 650
- Регистриран на: 17.01.2019
- Местоположение: София/Чепеларе
- Пол: Мъж
- Кара: e61 535d
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
streetz написа:Като се спомена Мимас и се сетих за едни дето са до тях - Mr. Palla Burger. Има ги и в Студентски. Еми няма такива бургери, телешката плескавици е уникална, пилешките пържоли и те са добри.. мариноват ги някак, турска им работа. Питките сами си ги правят. Само един кусур имат - понамалиха грамажа на месото и последните години се налага да добавям втора плескавица в бургера, за да е както си трябва. В сравнение с тези разните там гурме Бум бургери и стрийт шефове са направо смешни.
Кофтито на Палла-та е че са малко сухи и отнасяд доста пиене. Наскоро отвориха точно в студентски "Сандвичарница за шампиони" имат и в Стара Загора същите, е уникални са, препоръчвам с 3 ръце.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Онази вечер пробвах въпросната "Сандвичарница" след препоръка, добри са, но все още плескавиците на Пала-та са номер 1 за мен Докато съществуваше Флората, плескавиците бяха скъпия еквивалент, който се ядеше само когато се разполага с пари Оттогава, при всяко минаване в района се отбивам там за един бургер.
- Nickelback
- старши ентусиаст
- Мнения: 1857
- Регистриран на: 20.10.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BigBlockV8 и чат-пат SmallBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: ;)
Big: Hemi 370 cu. in.
Small: S62B50 с жокери
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
top написа:Тия гироси съм ги виждал на две места в Пловдив, но като цяло не мога да направя разлика с дюнери?
Ее как бе, по-други са - питката е различна, сосовете и те - дзадзики, горчичено-медено-майонезен, зеленчуците и те По-различно си е
ivanski_2 написа:Наскоро отвориха точно в студентски "Сандвичарница за шампиони" имат и в Стара Загора същите, е уникални са, препоръчвам с 3 ръце.
А бе колко да е наскоро - от две години сигурно Като бръмчах из Студентски миналата/по-миналата година редовно си взимах. За парите си са топ наистина, но са доста мазнички, а в комбинация със сосовете и картофите са направо холестеролна бомба сигурно
Пала-та не съм ги ял, та ще взема да се отбия щом така ги похвалихте, ценител съм
А бе станА си "джънк темата" това, ама няма как, човещинка си е
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Bogat-Beden
- Мнения: 2738
- Регистриран на: 13.06.2004
- Пол: Мъж
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Фнимавайте със студентски град, особено що се касае до хигиената там..
Последно ядох май точно от тия ПАУЪР бургер, с едни ръце ти взема парите, с тях ти слага картофките и пипа питката.. После имах рядко.. А не съм с много нежен стомах, изкарах си младините в Щутгарт и не помня колко пъти съм ял леко почерпен от Манджа стрийт (имаше един само с телешки дюнери и лют сос слагаха..)
Иначе е вкусно, съгласен...
А Мимас минват постепенно към нанотехнологиите, имам усещането, че са намалили порциите почти тройно от 2000ната година насам Но поне са постоянни, още имат работници от преди 20+ години, остаряха там
Последно ядох май точно от тия ПАУЪР бургер, с едни ръце ти взема парите, с тях ти слага картофките и пипа питката.. После имах рядко.. А не съм с много нежен стомах, изкарах си младините в Щутгарт и не помня колко пъти съм ял леко почерпен от Манджа стрийт (имаше един само с телешки дюнери и лют сос слагаха..)
Иначе е вкусно, съгласен...
А Мимас минват постепенно към нанотехнологиите, имам усещането, че са намалили порциите почти тройно от 2000ната година насам Но поне са постоянни, още имат работници от преди 20+ години, остаряха там
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 92
- Регистриран на: 28.09.2015
- Пол: Мъж
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Nickelback написа:top написа:Тия гироси съм ги виждал на две места в Пловдив, но като цяло не мога да направя разлика с дюнери?
Ее как бе, по-други са - питката е различна, сосовете и те - дзадзики, горчичено-медено-майонезен, зеленчуците и те По-различно си е
И най-същественото според мен, има свински гирос. Много уважавам храната на арабите, ама тва да не ядеш свинско е най-голямата глупост на света
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани