Ресторанти, заведения, хотели
Модератор: Общи модератори
- barty
- старши ентусиаст
- Мнения: 1966
- Регистриран на: 19.03.2007
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Ресторанти, заведения, хотели
Здравейте колеги, отдавна ми се върти идея за тема относно заведения, хотели, ресторанти, които си заслужават посещението и такива, които да се избягват.
Идеята ми дойде, след като пътувам често из България и вече няма къде да се храни човек нормално, без да се притеснява от качеството, или без една салата да е 20лв.
Последният ми пример е от вторник, когато на път изядох една кавърма и 4 дни не съм във форма
Започвам с лични впечатления относно заведения на път:
- Български извор, "Добревски": отдавна качеството не струва а цените завишени.
- с. Микре, заведението срещу ШЕЛ: имаха хубав боб но иначе не стават.
- с. Бързия, на входа от Петрохан: голям паркинг, семеен ресторант, малък избор но досега винаги храната е била вкусна.
- прохода Петрохан, в долната част към Берковица има едно заведение, което става.
Масово се предлагат кюфтета и кебапчета, които избягвам.
Темата с хотелите е огромна и може би ще трябва отделна тема
Ще се радвам да се включите с мнения и коментари.
Идеята ми дойде, след като пътувам често из България и вече няма къде да се храни човек нормално, без да се притеснява от качеството, или без една салата да е 20лв.
Последният ми пример е от вторник, когато на път изядох една кавърма и 4 дни не съм във форма
Започвам с лични впечатления относно заведения на път:
- Български извор, "Добревски": отдавна качеството не струва а цените завишени.
- с. Микре, заведението срещу ШЕЛ: имаха хубав боб но иначе не стават.
- с. Бързия, на входа от Петрохан: голям паркинг, семеен ресторант, малък избор но досега винаги храната е била вкусна.
- прохода Петрохан, в долната част към Берковица има едно заведение, което става.
Масово се предлагат кюфтета и кебапчета, които избягвам.
Темата с хотелите е огромна и може би ще трябва отделна тема
Ще се радвам да се включите с мнения и коментари.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 64
- Регистриран на: 5.01.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
Re: Ресторанти, заведения, хотели
За мен 90% от всички заведение не стават, без значение къде са, колко струва, колко е известно и т.н.
Малкото, които ставаха и те тръгнаха да влошават.
На заведение у нас се ходи за да се иде, да се видиш с някой, да пиеш нещо и да ядеш нещо, абсурд да се търси нещо хубаво.
Тук-там има изключение в Родопите и по разни подобни откъснати места.
Последните ми посещения от тази година, за които дори писах кофти отзиви са
- L'etranger restaurant София, от 10 години го знам, семеен, малък ресторнат, със сезонно меню, което се сменя през седмица или през ден. Има по 3 вида основни, както трябва да е. Беше много добре, но последните два пъти са влошили и след последния път не смятам да ходя повече, а ми беше от любимите.
-Adella Ristorante Italiano by Gabriele Federici, София, помпозно и лъскаво, качество липсва, сервитьорите са като стажантки, общо взето доста зле. Пиците нищо особено..разбира се са по-скъпи от идентични като вид в Италия, но са на светлини години от тях.
-Felicità, София, имах доста големи очаквания, но ме сразиха. Доста зле е всичко, 50% от вината ги нямат и 10 мин не можах да избера, предлага ми вино за 100лв бутилката за пица и т.н. След това разбрах, че преди време е било добре, но се е сменил собственика ... скъпо и зле, за 4 човека 2 салати, 2 пици и 2 пасти, с едно от най-евтините вина 140лв преди 2 месеца! Ако се яде 1,2,3 за 4-ма ще се стъпи на 200лв. И говоря за паста и пица.
-Manzo restaurant, София, поредния помпозен, лъскав ресторант с нулево покритие. Сервитьорите хем не знаят къде се намират, какво и да питаш гледат умно, ами дори наглеят. Отдавна не бях виждал нещо толкова зле..за сметка на това цените са УАУ,
Малкото, които ставаха и те тръгнаха да влошават.
На заведение у нас се ходи за да се иде, да се видиш с някой, да пиеш нещо и да ядеш нещо, абсурд да се търси нещо хубаво.
Тук-там има изключение в Родопите и по разни подобни откъснати места.
Последните ми посещения от тази година, за които дори писах кофти отзиви са
- L'etranger restaurant София, от 10 години го знам, семеен, малък ресторнат, със сезонно меню, което се сменя през седмица или през ден. Има по 3 вида основни, както трябва да е. Беше много добре, но последните два пъти са влошили и след последния път не смятам да ходя повече, а ми беше от любимите.
-Adella Ristorante Italiano by Gabriele Federici, София, помпозно и лъскаво, качество липсва, сервитьорите са като стажантки, общо взето доста зле. Пиците нищо особено..разбира се са по-скъпи от идентични като вид в Италия, но са на светлини години от тях.
-Felicità, София, имах доста големи очаквания, но ме сразиха. Доста зле е всичко, 50% от вината ги нямат и 10 мин не можах да избера, предлага ми вино за 100лв бутилката за пица и т.н. След това разбрах, че преди време е било добре, но се е сменил собственика ... скъпо и зле, за 4 човека 2 салати, 2 пици и 2 пасти, с едно от най-евтините вина 140лв преди 2 месеца! Ако се яде 1,2,3 за 4-ма ще се стъпи на 200лв. И говоря за паста и пица.
-Manzo restaurant, София, поредния помпозен, лъскав ресторант с нулево покритие. Сервитьорите хем не знаят къде се намират, какво и да питаш гледат умно, ами дори наглеят. Отдавна не бях виждал нещо толкова зле..за сметка на това цените са УАУ,
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
- Мнения: 1859
- Регистриран на: 27.04.2010
- Местоположение: Извън матрицата
- Пол: Мъж
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Ресторанти, заведения, хотели
Ейиии, като каза Добревски, онова там до Бял извор, преди беше супер. Тоя си имаше месокомбинат и работата беше затворен кръг. Не знам защо ще му е да намаля качеството, дано си уцелил кофти партида. Казвам го при все, че не съм привърженик да ям по път като си купувам някакъв боклук от някъде, понеже в общия смисъл не виждам проблем да си сложа една шунка с кашкавал между две филии хляб, понеже една идея повече знам какво точно слагам от това, което ще ми предложат в крайпътно заведение.
https://youtu.be/MNf97XgBdTc
Ако има неразбрали, there is no second best:
https://youtu.be/yzs7qtF04e8
In God we trust, all others we track.
https://youtu.be/upv2UP4sCzI?si=sXoNFIQpgckN0dVc
I feel the need, the need for speed.
https://youtu.be/zTPoRDrtc0s?si=y-Qi2Ec94Gg15iOw
Ако има неразбрали, there is no second best:
https://youtu.be/yzs7qtF04e8
In God we trust, all others we track.
https://youtu.be/upv2UP4sCzI?si=sXoNFIQpgckN0dVc
I feel the need, the need for speed.
https://youtu.be/zTPoRDrtc0s?si=y-Qi2Ec94Gg15iOw
- barty
- старши ентусиаст
- Мнения: 1966
- Регистриран на: 19.03.2007
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Ресторанти, заведения, хотели
Омръзна ми да ям сандвичи
А пък и друго е да седнеш, да починеш от път, и да продължиш след това.
А пък и друго е да седнеш, да починеш от път, и да продължиш след това.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- Мнения: 8775
- Регистриран на: 18.12.2006
- Местоположение: село Кестеново
- Пол: Мъж
- Кара: мфили
Re: Ресторанти, заведения, хотели
Наскоро в заведение на Витошка ми донесоха пица от преди дни
Мисълта ми е, че като качество на храната, дали в заведения, дали в магазини - копаем дъното.
Иначе ресторантьорите и хотелиерите мрънкат.
Мисълта ми е, че като качество на храната, дали в заведения, дали в магазини - копаем дъното.
Иначе ресторантьорите и хотелиерите мрънкат.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
- Мнения: 1713
- Регистриран на: 8.02.2012
- Местоположение: FR,Marseille
- Пол: Мъж
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Re: Ресторанти, заведения, хотели
20 години изкарах да живея по хотели и ресторанти и добре, че този кошмарен период приключи! Надявам се да не ми се налага да се връщам пак към този начин на живот.
Хотелите:
Сценарият винаги е един и същ и няма никакво значение колко е скъп и престижен даден хотел - супер шумно! Винаги! Като шума обичайно е ударен, който няма заглушаване по никой начин. Лягаш си да речем в 23ч и се започва “прибирането” на Пийналите тук-там, а и те голяма част са по хотели, щот са тръгнали на фън. Докато спрат да чукат, тракат тея вляво, след час идват тия в дясно. После са горе, долу, през етаж и т.н. После се ядосваш, после ти минава съня и в 7ч сутринта отново се оказва, че си платил хотел за да седиш буден! А съвременните хора не са виждали шкафче, врата, тоалетна чиния или прозорец. Освен това супер се кефят как могат да бъдат тряскани те и как кънти засилената врата горе в дясно на последния, та до първия долу в ляво. Допълвам как точно дебелата крава над теб си блъска ходилата в пода и галопира насам - натам като да е натъпкана с екстази до гушата до 3ч сутринта, а някак странно в 6 е пак на крак..... мани.
Ресторантите:
Безхаберие, мързел и алчност във всеки 9 от 10, а от тези три компонента и резултатите и те все едни и същи. Тук, таме някое турско или помашко по-скромно заведение дето може и да хапнеш вкусно на сносна цена.
Хотелите:
Сценарият винаги е един и същ и няма никакво значение колко е скъп и престижен даден хотел - супер шумно! Винаги! Като шума обичайно е ударен, който няма заглушаване по никой начин. Лягаш си да речем в 23ч и се започва “прибирането” на Пийналите тук-там, а и те голяма част са по хотели, щот са тръгнали на фън. Докато спрат да чукат, тракат тея вляво, след час идват тия в дясно. После са горе, долу, през етаж и т.н. После се ядосваш, после ти минава съня и в 7ч сутринта отново се оказва, че си платил хотел за да седиш буден! А съвременните хора не са виждали шкафче, врата, тоалетна чиния или прозорец. Освен това супер се кефят как могат да бъдат тряскани те и как кънти засилената врата горе в дясно на последния, та до първия долу в ляво. Допълвам как точно дебелата крава над теб си блъска ходилата в пода и галопира насам - натам като да е натъпкана с екстази до гушата до 3ч сутринта, а някак странно в 6 е пак на крак..... мани.
Ресторантите:
Безхаберие, мързел и алчност във всеки 9 от 10, а от тези три компонента и резултатите и те все едни и същи. Тук, таме някое турско или помашко по-скромно заведение дето може и да хапнеш вкусно на сносна цена.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- barty
- старши ентусиаст
- Мнения: 1966
- Регистриран на: 19.03.2007
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Ресторанти, заведения, хотели
Сега се сещам за ресторант "Колелото" в Търговище. Долепено е до бензиностанция Еко, главен път София - Варна.
Последният път ядох хубава супа и основно. Личеше си че готви някой стар готвач.
Винаги има хора и има оборот на манджа.
Последният път ядох хубава супа и основно. Личеше си че готви някой стар готвач.
Винаги има хора и има оборот на манджа.
Re: Ресторанти, заведения, хотели
Ako имаш път към Бургас,отбий се тук
https://www.google.com/search?q=%D0%BC% ... glTwJEAAAA и няма да сгрешиш
https://www.google.com/search?q=%D0%BC% ... glTwJEAAAA и няма да сгрешиш
Re: Ресторанти, заведения, хотели
Mога да добавя положителни мнения за 2 крайпътни заведения, които посетих през последните няколко месеца и останах доста доволен - парамунското ханче (то е на самообслужване) на пътя брезник-трън и ресторант дървената къща-стражата между цървеняно и драгомирово, кюстендилско. Cъотношението качество-цена също беше на ниво
- ildivvy
- старши ентусиаст
- Мнения: 1538
- Регистриран на: 10.10.2007
- Местоположение: Пловдив
- Пол: Мъж
- Кара: Lexus GS430 07'
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Ресторанти, заведения, хотели
Писал съм го в мото-темата, но ще го пиша и тук: На 10-тина километра от Доспат в посока с.Сатовча има крайпътно заведение! Зверски вкусно, големи порции, ниски цени! Гледката и природата са уникални, това няма за какво да го споменавам дори...
Ex: 96' BMW318ti
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Мнения: 728
- Регистриран на: 26.04.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E39 Individual, A8L W12, Z4 30i
Re: Ресторанти, заведения, хотели
alekangg написа:-Manzo restaurant, София, поредния помпозен, лъскав ресторант с нулево покритие. Сервитьорите хем не знаят къде се намират, какво и да питаш гледат умно, ами дори наглеят. Отдавна не бях виждал нещо толкова зле..за сметка на това цените са УАУ,
Абстрахирайки се от наистина некадърното обслужване и цените, там се предлагат едни от най-добрите стекове в София. Дори стандартния им рибай стек няма аналог в София, а съм ял почти навсякъде където се предлагат стекове
Nicolas 0/360 - скъпичък, гурме стил, но всичко винаги е било супер вкусно. Доста интересни неща предлагат: балкански рецепти с азиатски туист. Винената листа е много добре подбрана за менюто и досега не съм случил да има липси. Обслужването е на високо ниво.
Имат ресторант и на морето, в Черноморец…важното там е да не се взима телешкия стек . Малко месо, много картофи . Всичко останало е много вкусно, сушито е топ!
Cinecitta също е доста добре, но цените са станали грозни
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1599
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Ресторанти, заведения, хотели
Аз гледам кошмари в кухнята и от там се ориентирам къде да не ходя Подкрепям теорията че на 99% е зле положението .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Re: Ресторанти, заведения, хотели
Понякога се замисляйте какво поръчвате. Това се отнася за навсякъде. Има неща, които се правят на момента и такива, които само се притоплят. Супата се прави в голяма тенджера и си седи. Слагат в микровълновата и я топлят. Същото се отнася за мусака, дробсърма, каквото и да е месо с ориз или картофи, кавърма ... Апропо, кавърма не си поръчвайте. Често това може да се окажат остатъци от други манджи, които просто са преготвени в друга такава. Същото се отнася и за шницелите. Мелят остатъците и клиента го отнася.
Сервизът е нещо, което си е като тотото. Не знаеш, какво ще ти се падне. До сега един единствен път съм попадал на истински сервитьор. Механа Воденицата, на изхода от Тетевен за Рибарица. Бяхме седем човека и всеки поръча нещо различно. Този човек не си записа нищо, но запомни кой, какво и как.
Хотели, синът ми (а той е "манджия") остана доволен от Melia Mar в Созопол. Каза, че му е харесало.
viewtopic.php?f=4&t=372492
Тук има някои съвети към ходещите в чужбина
Сервизът е нещо, което си е като тотото. Не знаеш, какво ще ти се падне. До сега един единствен път съм попадал на истински сервитьор. Механа Воденицата, на изхода от Тетевен за Рибарица. Бяхме седем човека и всеки поръча нещо различно. Този човек не си записа нищо, но запомни кой, какво и как.
Хотели, синът ми (а той е "манджия") остана доволен от Melia Mar в Созопол. Каза, че му е харесало.
viewtopic.php?f=4&t=372492
Тук има някои съвети към ходещите в чужбина
- alekangg
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 64
- Регистриран на: 5.01.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
Re: Ресторанти, заведения, хотели
Шницел се прави от парче месо, сега мелене и кайма е у нас
- peshehodetz
- младши ентусиаст
- Мнения: 261
- Регистриран на: 15.08.2015
- Местоположение: expedia.com
- Пол: Мъж
- Кара: BMW and Toyota
- Детайли за колата: I6 3.0 turbo and naturally aspirated i-Force 5.7 V8
Re: Ресторанти, заведения, хотели
BMW_POWER написа:Понякога се замисляйте какво поръчвате. Това се отнася за навсякъде. Има неща, които се правят на момента и такива, които само се притоплят. Супата се прави в голяма тенджера и си седи. Слагат в микровълновата и я топлят. Същото се отнася за мусака, дробсърма, каквото и да е месо с ориз или картофи, кавърма ... Апропо, кавърма не си поръчвайте. Често това може да се окажат остатъци от други манджи, които просто са преготвени в друга такава. Същото се отнася и за шницелите. Мелят остатъците и клиента го отнася.
:
Изпревари ме, тъкмо щях да напиша същото, особено се отнася за all inclusive хотелите по чероморието. А като добавка за т.нар. маркови ракии в по голямия си процент са смесица от чист спирт с ароматизатори + внос на стафиди и фруктозен сироп от щатите за бърза ферментация.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot]